Δευτέρα, 13 Ιανουαρίου 2014

Δώρισαν 150.000 κιλά πατάτες οι παραγωγοί της Νάξου

Η Ενωση Αγροτικών Συνεταιρισμών της Νάξου προχώρησε σε δωρεά 150 τόνων πατάτας προκειμένου αυτές να χρησιμοποιηθούν για την ενίσχυση των απόρων, είτε μέσω συσσιτίων της Εκκλησίας είτε μέσω διανομής σε πολίτες.


Ο πατέρας Αλέξιος Γιαννιός, υπεύθυνος συσσιτίων της Αρχιεπισκοπής, είπε στην πρωινή εκπομπή του Mega ότι 80 ενοριακά συσσίτια θα πάρουν πατάτες από την προσφορά του συνεταιρισμού της Νάξου. 


«Ιδιαίτερα οι άνθρωποι στο λεκανοπέδιο της Αττικής βιώνουν περισσότερο την κρίση. Το βλέπουμε αυτό από την καθημερινή αύξηση των μερίδων των συσσιτίων. Για να μαγειρέψουμε για 100-200 άτομα σε κάθε συσσίτιο χρειάζεται μία τεράστια ποσότητα τροφίμων, ώστε να ανακουφιστούν οι άνθρωποι αυτοί από την Εκκλησία, στην οποία προστρέχουν».

Ο ίδιος διευκρίνισε ότι από τους 150 τόνους πατάτας οι 60 δόθηκαν στην Αρχιεπισκοπή και οι υπόλοιποι σε άλλους φορείς.

Ο εκπρόσωπος των συνεταιρισμών εκτίμησε το κόστος της δωρεάς στα 150.000 ευρώ περίπου και σημείωσε ότι προέρχεται «από το υστέρημα τους». Από τα 100 κιλά πατάτας που έβγαλε ένας αγρότης πούλησε τα 80 και τα υπόλοιπα τα προσφέρει, όπως υποστήριξε για τα 1500 μέλη του 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ΕΛΕΥΘΕΡΑ τη γνώμη σας! Το σχόλιο θα δημοσιευτεί αρκει να μην έχει υβριστικούς χαρακτηρισμούς και να μην θίγει πρόσωπα. Διαφημιστικά σχόλια και σχόλια με link ΔΕΝ δημοσιεύονται

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...