Κυριακή, 27 Οκτωβρίου 2013

Αναβρασμός στη ΔΕΥΑ Ρόδου για τις απολύσεις

Tη διαβεβαίωση ότι το διοικητικό συμβούλιο της ΔΕΥΑΡ θα ασκήσει κάθε ένδικο μέσο για να μην απολυθούν οι 45 εργαζόμενοι που προήλθαν από την πρώην ΔΕΥΑΙ, έδωσε στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου προχθές το βράδυ ο δήμαρχος Ρόδου, Στάθης Κοσουρνάς.

«Τους εργαζόμενους αυτούς τους έχει ανάγκη η ΔΕΥΑΡ και θα ασκήσει κάθε ένδικο μέσα για να μην ανατραπεί η απόφαση του διοικητικού εφετείου Αθηνών που αποτελεί μια αρνητική εξέλιξη» είπε ο κ. Κουσουρνάς.

Αλλά και οι ίδιοι οι εργαζόμενοι της πρώην ΔΕΥΑΙ πρόκειται εντός των ημερών να ασκήσουν έφεση κατά της απόφασης του διοικητικού εφετείου Αθηνών ζητώντας την ακύρωσή της. Η απόφαση αυτή αναρτήθηκε και πρωτοκολλήθηκε προχθές στα γραφεία της ΔΕΥΑΡ με εντολή του προέδρου της επιχείρησης Μανώλη Καμπουρόπουλου, η οποία αναφέρει ότι οι εργαζόμενοι που προσελήφθησαν στην επιχείρηση μετά το 1997 για να μπορούν να μονιμοποιηθούν θα πρέπει να έχουν προσληφθεί μέσω ΑΣΕΠ.

Η εξέλιξη αυτή κρίνεται αρνητική καθώς αν εφαρμοστεί η απόφαση του διοικητικού Εφετείου Αθηνών και δεν γίνει αποδεκτή η έφεση που θα ασκηθεί, τότε θα πρέπει να απολυθούν από τη σημερινή ΔΕΥΑΡ, στην οποία έχουν υπαχθεί πλέον, όχι μόνο οι 45 εργαζόμενοι της πρώην ΔΕΥΑΙ, αλλά και η πλειοψηφία των εργαζομένων της που είναι αορίστου χρόνου και εκτός διαδικασίας ΑΣΕΠ.

«Η απόφαση αυτή θα συμπαρασύρει και άλλους εργαζόμενους στη ΔΕΥΑΡ και σε όλες τις δημοτικές επιχειρήσεις ύδρευσης και αποχέτευσης που λειτουργούν σε όλη τη χώρα» δήλωσε χθες το πρωί στο Ρ/Σ «ΠΑΛΜΟΣ» ο πρώην δήμαρχος του πρώην δήμου Ιαλυσού Στέργος Στάγκας κατά τη διάρκεια της θητείας του οποίου προσελήφθησαν και μονιμοποιήθηκαν οι 45 εργαζόμενοι της πρώην ΔΕΥΑΙ.

Όπως είναι γνωστό οι 45 εργαζόμενοι της πρώην ΔΕΥΑΙ προσελήφθησαν το 2004 και μετά την προσφυγή που κατέθεσαν στο αρμόδιο δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης δικαιώθηκαν με την απόφασή του να μετατραπούν οι συμβάσεις τους σε αορίστου χρόνου το 2006.

Όμως κατά της απόφασης του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου που δικαίωσε τους 45 εργαζόμενους της πρώην ΔΕΥΑΙ προσέφυγε στο διοικητικό εφετείο Πειραιά με μεταβατική έδρα Ρόδου το υπουργείο Εσωτερικών, ζητώντας την ακύρωσή της. Μάλιστα, η υπόθεση αυτή είχε ανατεθεί στο νομικό συμβούλιο του κράτους, εκπρόσωποι του οποίου δύο φορές δεν παρευρέθηκαν στη συζήτηση που έγινε στο παρελθόν στα δικαστήρια για το συγκεκριμένο θέμα.

Αφού η προσφυγή που κατατέθηκε πέρασε από διάφορες βαθμίδες της δικαιοσύνης μέχρι να βρεθεί η αρμόδια για να τη συζητήσει και να αποφανθεί σχετικά κατέληξε στο διοικητικό εφετείο Αθηνών. Η απόφασή του εκδόθηκε τον περασμένο Ιούνιο, ενώ καθαρογράφτηκε και εστάλη στο Δήμο Ρόδου τον περασμένο Σεπτέμβριο και στη ΔΕΥΑΡ στις αρχές Οκτωβρίου, αλλά μόλις προχθές αναρτήθηκε και πρωτοκολλήθηκε στα γραφεία της.

Πηγή: εφημερίδα Πρόοδος Δωδεκανήσου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ΕΛΕΥΘΕΡΑ τη γνώμη σας! Το σχόλιο θα δημοσιευτεί αρκει να μην έχει υβριστικούς χαρακτηρισμούς και να μην θίγει πρόσωπα. Διαφημιστικά σχόλια και σχόλια με link ΔΕΝ δημοσιεύονται

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...