Τρίτη, 15 Οκτωβρίου 2013

«Αυτοψία» στον «ακήρυχτο πόλεμο του Αιγαίου».

Εκεί που  γεννιέται η είδηση, εκεί που τα πρόσωπα και τα γεγονότα γράφουν  την επικαιρότητα, εκεί που οι ερωτήσεις  της κοινωνίας ζητούν απάντηση. Εκεί είναι αυτόπτης μάρτυρας η κάμερα και πρωταγωνιστής το ρεπορτάζ. 

Την Πέμπτη 17 Οκτωβρίου, στις 23:45 η εκπομπή «Αυτοψία» εστιάζει την κάμερά της στον «ακήρυχτο πόλεμο του Αιγαίου».

Η τραγωδία που εκτυλίσσεται τις τελευταίες ημέρες στην Λαμπεντούζα, με τη Μεσόγειο να  έχει μετατραπεί σε νεκροταφείο, αναδεικνύει την εικόνα που επικρατεί και στο Αιγαίο.

Από την αρχή της χρονιάς έως και σήμερα, μετά την κατασκευή του φράχτη στον Έβρο, οι λιμενικοί στο Αιγαίο έχουν συλλάβει επτά χιλιάδες μετανάστες. Μικρές βάρκες σχεδόν καθημερινά προσπαθούν να μεταφέρουν στην χώρα μας εκατοντάδες λαθρομετανάστες από τη Συρία, το Ιράν, το Ιράκ, το Αφγανιστάν…

Μυτιλήνη, Κως, Σάμος, Χίος και άλλα μικρότερα νησιά, ειδικά στα Δωδεκάνησα, είναι οι «πύλες εισόδου».

Ο Αντώνης Σρόιτερ βρέθηκε για ένα 48ωρο δίπλα στους λιμενικούς, οι οποίοι κάτω από  αντίξοες συνθήκες και θέτοντας συχνά σε κίνδυνο την ίδια τους τη ζωή, προσπαθούν να φυλάξουν τα θαλάσσια σύνορα.

Η κάμερα της «Αυτοψίας» κατέγραψε μια νυχτερινή περιπολία ανοιχτά της Μυτιλήνης,  παρουσία και του Υπουργού Ναυτιλίας, Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, καθώς και τις άθλιες συνθήκες διαμονής των λαθρομεταναστών στα λιμάνια και τα κτίρια των λιμεναρχείων. Οι λαθρομετανάστες μίλησαν στον Αντώνη Σρόιτερ για τις άθλιες συνθήκες διαμονής τους αλλά και την έλλειψη φαγητού, ενώ αποκάλυψαν και τον τρόπο που λειτουργεί το κύκλωμα διακίνησης λαθρομεταναστών.

«Αυτοψία», με τον Αντώνη Σρόιτερ: Είμαστε εκεί όταν συμβαίνει

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ΕΛΕΥΘΕΡΑ τη γνώμη σας! Το σχόλιο θα δημοσιευτεί αρκει να μην έχει υβριστικούς χαρακτηρισμούς και να μην θίγει πρόσωπα. Διαφημιστικά σχόλια και σχόλια με link ΔΕΝ δημοσιεύονται

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...