Δευτέρα, 7 Οκτωβρίου 2013

Πτώση - σοκ στην παραγωγή ελαιόλαδου

Σοκ στην ελληνική αγορά αναμένεται να προκαλέσει η πρωτοφανής καθίζηση -όπως όλα δείχνουν- στη φετινή παραγωγή ελαιολάδου.


Εκτιμήσεις για μείωση που θα ξεπερνά ακόμη και το 50% της παραγωγής σε ορισμένες από τις πλέον σημαντικές ελαιοπαραγωγικές περιοχές της χώρας, όπως είναι η Κρήτη, η Πελοπόννησος και η Λέσβος, αποτυπώνουν το μέγεθος του προβλήματος στη νέα ελαιοκομική περίοδο.

Το κυρίαρχο πρόβλημα με τη φετινή ελαιοπαραγωγή ακούει στο όνομα προβληματική καρπόδεση και σχινοκαρπία που οφείλεται στις καιρικές συνθήκες. Βέβαια, σύμφωνα με στελέχη του ΕΛΓΑ, στη μειωμένη φετινή παραγωγή συμβάλλει και το φαινόμενο της παρενιαυτοφορίας, δεδομένης της περσινής καλής παραγωγής.

ΜΥΤΙΛΗΝΗ Στους 8.000 τόνους από 17.000 πέρυσι

Η παραγωγή ελαιολάδου αναμένεται να είναι μειωμένη κατά 50% σε σχέση με πέρυσι, εξαιτίας της καθυστερημένης δακοκτονίας στα ελαιόδεντρα. "Το 2012 η παραγωγή ελαιολάδου στη Μυτιλήνη ανήλθε σε 17.000 τόνους και ενώ σύμφωνα με τις αρχικές εκτιμήσεις η παραγωγή αναμενόταν φέτος να κυμανθεί μεταξύ 8-10.000 τόνους, πιθανότατα να μη φτάσει ούτε τους 8.000 τόνους", επισημαίνει ο γενικός διευθυντής της ΕΑΣ Λέσβου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ΕΛΕΥΘΕΡΑ τη γνώμη σας! Το σχόλιο θα δημοσιευτεί αρκει να μην έχει υβριστικούς χαρακτηρισμούς και να μην θίγει πρόσωπα. Διαφημιστικά σχόλια και σχόλια με link ΔΕΝ δημοσιεύονται

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...