Σάββατο, 12 Οκτωβρίου 2013

Το λεωφορείο της Σαμοθράκης

Από τον ΣΑΚΗ ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΗ / ενετ.γρ

Αν διαβάσει κάποιος τις λεγόμενες επαρχιακές εφημερίδες, βλέπει ειδήσεις που προκαλούν χαρά. Βλέπει πόσο σημαντικά είναι για κάποιους, λίγους έστω, ανθρώπους κάποια «μικρά» πράγματα. Στα «Νέα της Θράκης», για παράδειγμα, υπήρχε προχθές η εξής είδηση: «Νέο λεωφορείο για τη συγκοινωνία στη Σαμοθράκη».

 Και ανέφερε ότι το νέας τεχνολογίας λεωφορείο 20 θέσεων, ευέλικτο και με χαμηλή κατανάλωση, θα καλύπτει τις πολλαπλές ανάγκες στη μετακίνηση μαθητών των σχολείων, των Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (ΚΔΑΠ), αλλά και των πολιτών, κυρίως κατά τη χειμερινή περίοδο.

Και συμπλήρωνε: «Με την καλύτερη λειτουργία και των τριών άλλων οχημάτων και κυρίως με το μεγάλο λεωφορείο, το οποίο γίνεται προσπάθεια να ενταχθεί κι αυτό σε φορέα, ο δήμος πιστεύει ότι θα μπει σε πιο στέρεες βάσεις η εσωτερική συγκοινωνία του νησιού για όλο το χρόνο, θεωρώντας ότι στο μέλλον θα υπάρξουν και κίνητρα από την πολιτεία για ανανέωση του στόλου των λεωφορείων».

Είναι απίστευτο πόσο σημαντικό είναι αυτό το λεωφορείο για τους κατοίκους της Σαμοθράκης. Είναι απίστευτο ότι δεν διαβάζουμε τέτοιες ειδήσεις. Δεν υπάρχει χώρος. Οι σελίδες μιας εφημερίδας είναι συγκεκριμένες. Δεν χωράει ένα νέας τεχνολογίας λεωφορείο 20 θέσεων. Οσο ευέλικτο κι αν είναι. Δεν το αφήνει να προχωρήσει η λίστα Λαγκάρντ. Βρίσκει μπροστά του τα ΜΑΤ από τις Σκουριές. Του κόβουν το δρόμο οι στατιστικές από τις αυτοκτονίες.

Στοιβάζονται μπροστά του τα ποσοστά της ανεργίας. Οι νέοι που δεν βρίσκουν δουλειά. Οι συνταξιούχοι που ζουν με 300 ευρώ. Η Χρυσή Αυγή που μισεί όποιον δεν της μοιάζει. Ο Γιάννης Στουρνάρας που η μάνα του ζει με μόλις 500 ευρώ -έναν ολόκληρο μισθό δηλαδή, έτσι που τα 'κανε- και θεωρεί έγκλημα να κάνει έκτρωση ένα άνεργο ζευγάρι, λες και αν κρατήσει το παιδί, θα βρει να το ταΐσει. Ο Αντώνης Σαμαράς που ξεπουλάει σε τιμή ευκαιρίας ό,τι βρει μπροστά του. Η τρόικα που δεν χορταίνει με τίποτα.

Φαντάσου, λέει, να έρθει μια μέρα, που θα είναι πρώτη είδηση η αγορά ενός ευέλικτου, νέας τεχνολογίας λεωφορείου 20 θέσεων, που θα λύνει προβλήματα μετακίνησης των κατοίκων ενός ακριτικού νησιού!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ΕΛΕΥΘΕΡΑ τη γνώμη σας! Το σχόλιο θα δημοσιευτεί αρκει να μην έχει υβριστικούς χαρακτηρισμούς και να μην θίγει πρόσωπα. Διαφημιστικά σχόλια και σχόλια με link ΔΕΝ δημοσιεύονται

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...