Τρίτη, 29 Οκτωβρίου 2013

Δράσεις για το ακτοπλοϊκό πρόβλημα

Συντονισμός φορέων

Συντονίζεται τόσο ο χώρος της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, όσο και άλλοι φορείς, στα νησιά του Βορείου Αιγαίου, για την αντιμετώπιση του προβλήματος της ελλιπούς ακτοπλοΐκης σύνδεσης.

Με αυτό το θέμα, πραγματοποιήθηκε την Τρίτη στη Μυτιλήνη, σύσκεψη φορέων και κατέληξαν στη σύσταση επιτροπής αγώνα, την οποία θα απαρτίζουν ο περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου, ο πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων, οι δήμαρχοι των νησιών, οι αντιπεριφερειάρχες και εκπρόσωπο των Επιμελητηρίων του Βορείου Αιγαίου. Πριν τη συνάντηση της Μυτιλήνης, είχαν γίνει συσκέψεις και στα νησιά μεταξύ των τοπικών φορέων, ενώ στη Χίο το θέμα αναδείχθηκε και με παρεμβάσεις φορέων στην παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου.
Εκτός από την εξειδίκευση του διεκδικητικού πλαισίου, από την επιτροπή, θα επιδιωχθούν συναντήσεις τόσο με τον πρωθυπουργό, όσο και με τον υπουργό Ναυτιλίας και Αιγαίου, ενώ θα πραγματοποιηθούν κινητοποιήσεις σε όλα τα νησιά της περιφέρειας βορείου Αιγαίου.

Στην εισήγησή του οπεριφερειάρχης Βορείου Αιγαίου, Αθ. Γιακαλής, τόνισε ότι: «το πρόβλημα της ακτοπλοϊκής μας σύνδεσης λαμβάνει πλέον εκρηκτικές διαστάσεις και εμείς οι άνθρωποι που υπηρετούμε χρόνια την Τοπική Αυτοδιοίκηση και έχουμε διαπιστώσει πολλές φορές στην πράξη ότι οι εκάστοτε κυβερνήσεις, νομοθετούν και διοικούν αγνοώντας -ακόμα και μη γνωρίζοντας πιθανά- που βρισκόμαστε και ποια είναι η θέση μας στο χάρτη, πρέπει να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας και με συγκεκριμένες δράσεις και πρωτοβουλίες, που ενδεχομένως βγάλουμε σήμερα εδώ στη σύσκεψή μας, να διεκδικήσουμε άμεσα λύσεις.
Η κατάσταση που διαμορφώνεται σήμερα είναι απαράδεκτη, μας πάει πολλά χρόνια πίσω και όπως έχω τονίσει ξανά, αυτό το κατάντημα πρέπει να σταματήσει! Η νησιωτικότητα δεν μπορεί να είναι μόνο γραμμές και συμβολισμοί στο Σύνταγμα. Είμαστε σήμερα εδώ, θεωρώ συντεταγμένα σαν φορείς του Βορείου Αιγαίου, για να υψώσουμε τη φωνή μας, να δηλώσουμε την αναγκαιότητα να αλλάξει η αντιμετώπιση που έχουμε στα θέματα της ακτοπλοϊκής μας σύνδεσης και να αναλάβουμε πρωτοβουλίες».
  Newsroom enet με πληροφορίες από ΑΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ΕΛΕΥΘΕΡΑ τη γνώμη σας! Το σχόλιο θα δημοσιευτεί αρκει να μην έχει υβριστικούς χαρακτηρισμούς και να μην θίγει πρόσωπα. Διαφημιστικά σχόλια και σχόλια με link ΔΕΝ δημοσιεύονται

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...