Παρασκευή, 11 Οκτωβρίου 2013

Η Τήνος τιμά τον ποιητή Κωνσταντίνο Καβάφη

Η Τήνος τιμά τον ποιητή Κωνσταντίνο Καβάφη σε ένα διήμερο αφιέρωμα 11 και 12 Οκτωβρίου 2013 που οργανώνει το Ιδρυμα Τηνιακού Πολιτισμού. 

Μια προσέγγιση στο ιδιοφυές και βαθιά ανθρώπινο έργο του οικουμενικού ποιητή με ομιλίες, συζητήσεις, προβολές και video art, μουσική, εκθέσεις, θέατρο και παρουσίαση σπάνιου υλικού.

Στόχος της εκδήλωσης είναι οι άνθρωποι του νησιού να ακούσουν και να στοχαστούν την ποίηση του Καβάφη μέσα από το λόγο και την καλλιτεχνική έκφραση αξιόλογων δημιουργών.

Το σχεδιασμό και την καλλιτεχνική επιμέλεια του διημέρου έχει ο Θέμης Ροδαμίτης, που ανοίγει απόψε στις 7.30 μ.μ. τη διημερίδα, που θα ολοκληρωθεί αύριο στις 8 μ.μ. με τη θεατρική παράσταση «Κ.Π. Καβάφης», με τον Κωνσταντίνο Τζούμα στο ρόλο του ποιητή και σκηνοθεσία Γιάννη Φαλκώνη. Πρωτότυπη μουσική και εκτέλεση επί σκηνής: Γιώργος Ψυχογιός (πιάνο).

Στη διημερίδα συμμετέχουν με διαλέξεις και εικαστικές δράσεις οι: Δημήτρης Καλλιγερόπουλος, Μάνθος Γαΐτης, Μαρία Στεφώση, Ιωάννα Σπηλιοπούλου, Στέλιος Χαραλαμπόπουλος, Μαρία Στασινοπούλου, Δημήτρης Δασκαλόπουλος, Μαργαρίτα Σαλταμανίκα, Δημήτρης Καλοκύρης, Γιώργος Χουλιαράς, Αννα Φιλίνη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ΕΛΕΥΘΕΡΑ τη γνώμη σας! Το σχόλιο θα δημοσιευτεί αρκει να μην έχει υβριστικούς χαρακτηρισμούς και να μην θίγει πρόσωπα. Διαφημιστικά σχόλια και σχόλια με link ΔΕΝ δημοσιεύονται

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...