Τρίτη, 8 Οκτωβρίου 2013

Μαινόμενος ο Κουίκ στη Βουλή μετά από κατάσχεση κατοικίας πολύτεκνης οικογένειας στη Λέσβο

Ο βουλευτής Επικρατείας των Ανεξάρτητων Ελλήνων, κατέθεσε ερώτηση στον υπουργό Οικονομικών για την κατάσχεση κατοικία πολύτεκνης οικογένειας στη Λέσβο.

Την κοινωνική της αναλγησία και αδιαφορία απέναντι σε οικογένειες που βιώνουν καθημερινά το δικό τους δράμα για να τα βγάλουν πέρα, σε μία παρατεταμένη περίοδο οικονομικής κρίσης που δεν έχει αφήσει τίποτε όρθιο, δείχνει για μία ακόμα φορά η γαλαζοπράσινη μνημονιακή συγκυβέρνηση και το Υπουργείο του οποίου προίστασθε.

Θύμα της, αυτή τη φορά, μία πολύτεκνη οικογένεια, που η μόνη της περιουσία είναι ένα σπίτι 60 τ.μ στον Ασώματο, με δύο δωμάτια και χωρίς μπάνιο, όπου ζουν το ζευγάρι με τα 4 παιδιά του.

Η πολύτεκνη οικογένεια από τη Μυτιλήνη, κινδυνεύει από μέρα σε μέρα να χάσει το σπίτι της για ένα χρέος των 1.500 ευρώ, που με τους τόκους και τις προσαυξήσεις, έχει φθάσει τα 2.268 ευρώ.

Αυτό καταγγέλλει με Ερώτησή του προς τον Υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα, ο Βουλευτής Επικρατείας Τέρενς Κουίκ, υπό τη βουλευτική εποπτεία του οποίου βρίσκονται όλα τα νησιά του Βορείου Αιγαίου.

«Αντί να επιτίθεστε σε οικογένειες πολυτέκνων, που το μόνο έγκλημά τους, είναι η συμβολή τους στην επίλυση του δημογραφικού προβλήματος που αντιμετωπίζει η χώρα, γιατί δεν λαμβάνετε μέτρα για την πάταξη της φοροδιαφυγής;», ερωτά τον αρμόδιο Υπουργό ο Τέρενς Κουίκ και ζητά την αναστολή της απόφασης κατάσχεσης της οικίας της πολύτεκνης οικογένειας, την αποδοχή διακανονισμού των οφειλών της και την εξαίρεση των πολύτεκνων οικογενειών από την καταβολή του Έκτακτου Ειδικού Τέλους Ακινήτων (ΕΕΤΑ), προκειμένου να διασωθούν 4 ανήλικα παιδιά που κινδυνεύουν να πεταχθούν κυριολεκτικά στο δρόμο και να αποφευχθεί η μεταβίβαση της ακίνητης περιουσίας ΕΛΛΗΝΩΝ πολιτών, σε εταιρείες αλλοδαπών Real Estate.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ΕΛΕΥΘΕΡΑ τη γνώμη σας! Το σχόλιο θα δημοσιευτεί αρκει να μην έχει υβριστικούς χαρακτηρισμούς και να μην θίγει πρόσωπα. Διαφημιστικά σχόλια και σχόλια με link ΔΕΝ δημοσιεύονται

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...