Τρίτη, 1 Οκτωβρίου 2013

Λήμνος: «Ημέρες Ελληνορωσικής Φιλίας»

emprosnet.gr
emprosnet.gr
Ολοκληρώθηκαν οι «Ημέρες Ελληνορωσικής Φιλίας» που διοργανώθηκαν και φέτος στη Λήμνο, με πρωτοβουλία της ρωσικής πρεσβείας στην Ελλάδα. Περισσότεροι από 100 Ρώσοι αξιωματούχοι και πολίτες τίμησαν και φέτος τη μνήμη των Ρώσων ναυτών που χάθηκαν την περίοδο των Ορλωφικών στη Λήμνο.

Τα τελευταία χρόνια το ταξίδι - προσκύνημα των Ρώσων στο νησί συνοδεύεται και με παράλληλες εκδηλώσεις, που φέτος έγιναν στη Μύρινα και το Μούδρο και στις οποίες συμμετείχε πλήθος κόσμου. Πραγματοποιήθηκαν εκδηλώσεις μνήμης στα ρωσικά μνημεία και δύο συναυλίες Ρώσων καλλιτεχνών στο λιμάνι της Μύρινας και στην αίθουσα τελετών του Λυκείου του Μούδρου.

Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν με κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο Ηρώων - πεσόντων αγωνιστών για την απελευθέρωση της Ελλάδας και στη συνέχεια με τελετή στο μνημείο των ναυτών Α. Ορλώφ και Ντ. Σενιάβιν στο Ρωμέικο Γιαλό. Συνεχίστηκαν με την καθιερωμένη τελετή στο ρωσικό νεκροταφείο της Πούντας, ενώ ομάδα Ρώσων καλλιτεχνών εντυπωσίασε τους Λημνιούς σε μια ξεχωριστή εκδήλωση που παρουσίασαν στο λιμάνι της Μύρινας.

Στη συνέχεια οι εκδηλώσεις μεταφέρθηκαν στο Μούδρο όπου οι Ρώσοι συμμετέχοντες αρχικά προσευχήθηκαν στον Ναό της Ευαγγελιστρίας και στη συνέχεια ακολούθησε τελετή στο Μνημείο των Ρώσων ναυτών στο Μούδρο, αλλά και στο ρωσικό τμήμα του Συμμαχικού νεκροταφείου στο Μούδρο.

Οι εκδηλώσεις ολοκληρώθηκαν με την τέλεση Θείας Λειτουργίας στο Μητροπολιτικό Ναό της Αγίας Τριάδας στη Μύρινα. Οι Ρώσοι αναχώρησαν για ακόμη μια φορά εντυπωσιασμένοι από τη Λήμνο, ενώ ανανέωσαν το ραντεβού τους για την επόμενη χρονιά, δίνοντας και μια υπόσχεση στις τοπικές αρχές ότι θα προσπαθήσουν να ενισχύσουν τις «Ημέρες Ελληνορωσικής Φιλίας» και με άλλες εκδηλώσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ΕΛΕΥΘΕΡΑ τη γνώμη σας! Το σχόλιο θα δημοσιευτεί αρκει να μην έχει υβριστικούς χαρακτηρισμούς και να μην θίγει πρόσωπα. Διαφημιστικά σχόλια και σχόλια με link ΔΕΝ δημοσιεύονται

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...