Τετάρτη, 18 Σεπτεμβρίου 2013

Αρχαιολογική... απόβαση στην Άνδρο

Νέες ανασκαφές ξεκινούν από τις 23 Σεπτεμβρίου Αυστραλοί αρχαιολόγοι στην Άνδρο. Οι επιστήμονες θα πραγματοποιήσουν έρευνες στη Ζαγορά, όπου βρίσκεται ο καλύτερα διατηρημένος οικισμός της Γεωμετρικής Περιόδου, ώστε να συλλέξουν περισσότερα στοιχεία για τον τρόπο διαβίωσης στο Αιγαίο κατά τον 8ο π.Χ. αιώνα, εποχή που σύμφωνα με τους επιστήμονες έζησε ο Όμηρος και δημιουργήθηκαν οι αρχές της πόλης – κράτους και της Αθηναϊκής Δημοκρατίας.


Ο Δρ. Μάργκαρετ Μίλερ που μίλησε εκ μέρους της αποστολής είπε ότι η Ζαγορά είναι κάτι σαν την Πομπηία καθώς έχει “παγώσει ο χρόνος”, ενώ πρόσθεσε πως όλα τα εργαλεία της αποστολής θα μεταφερθούν από τον τόπο διαμονής της ομάδας με μουλάρια στο χώρο των ανασκαφών.

Η ομάδα των αρχαιολόγων θα αποτελείται από 50 άτομα, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως η Ζαγορά είναι η πρώτη περιοχή στην οποία πραγματοποίησαν ανασκαφές Αυστραλοί αρχαιολόγοι. Οι ανασκαφές θα ξεκινήσουν στις 23 Σεπτεμβρίου και θα ολοκληρωθούν στις 4 Νοεμβρίου, ενώ τελούν υπό την αιγίδα του Αυστραλιανού Αρχαιολογικού Ινστιτούτου Αθηνών, του πανεπιστημίου του Σίδνεϊ και του Αυστραλιανού Συμβουλίου Ερευνών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ΕΛΕΥΘΕΡΑ τη γνώμη σας! Το σχόλιο θα δημοσιευτεί αρκει να μην έχει υβριστικούς χαρακτηρισμούς και να μην θίγει πρόσωπα. Διαφημιστικά σχόλια και σχόλια με link ΔΕΝ δημοσιεύονται

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...