Δευτέρα, 23 Σεπτεμβρίου 2013

Σάμος: Εκλεισαν πέντε νηπιαγωγεία - Εντονες αντιδράσεις από τους γονείς

Mε κατάληψη στο γραφείο του προϊσταμένου της Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Σάμου, διαμαρτυρήθηκαν γονείς και εκπαιδευτικοί για την αναστολή λειτουργίας πέντε νηπιαγωγείων στο νησί και τη μεταφορά των νηπιαγωγών σε άλλα με μεγαλύτερο αριθμό νηπίων.


Αρχικά η απόφαση του προϊσταμένου της Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης αφορούσε τα νηπιαγωγεία Υδρούσσας, Λέκας, και Κουμείκων και στη συνέχεια αποφασίστηκε να κλείσουν τα νηπιαγωγεία του Παγώνδα και του Πλατάνου.

Σύμφωνα με το υπουργείο Παιδείας τα νηπιαγωγεία που έχουν λιγότερα από επτά παιδιά θα πρέπει να κλείσουν. Η απόφαση αυτή ωστόσο, προκάλεσε οξεία αντιπαράθεση μεταξύ του προϊσταμένου και των εκπαιδευτικών αλλά κυρίως γονέων - κατοίκων των συγκεκριμένων δημοτικών διαμερισμάτων που καλούνται είτε να μεταφέρουν τα νήπιά τους σε όμορα χωριά είτε σε νηπιακούς σταθμούς του δήμου με την όποια οικονομική επιβάρυνση αυτό συνεπάγεται.

Ο προϊστάμενος της Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης δεσμεύτηκε να αποστείλει εκ νέου την λίστα με τα κενά, ενώ από την πλευρά τους οι δάσκαλοι δήλωσαν ότι θα συμμετάσχουν στην 48ωρη απεργία της ΑΔΕΔΥ που ξεκινά από την Τρίτη ενώ ανανέωσαν το ραντεβού τους για την Τετάρτη οπότε και θα επισκεφθούν ξανά την Πρωτοβάθμια για να ενημερωθούν για τις απαντήσεις του αρμόδιου υπουργείου.

Την Παρασκευή το Εργατικό Κέντρο Σάμου, η Ένωση γονέων και κηδεμόνων καθώς και το Ν.Τ Σάμου της ΑΔΕΔΥ συνδιοργανώνουν στην αίθουσα του δημαρχείου Σάμου σύσκεψη για την παιδεία.

Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ΕΛΕΥΘΕΡΑ τη γνώμη σας! Το σχόλιο θα δημοσιευτεί αρκει να μην έχει υβριστικούς χαρακτηρισμούς και να μην θίγει πρόσωπα. Διαφημιστικά σχόλια και σχόλια με link ΔΕΝ δημοσιεύονται

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...