Σάββατο, 17 Αυγούστου 2013

Φως και πάλι στη Σαντορίνη

- Άγνωστο αν θα αντέξει το σύστημα τις ώρες αιχμής - Από το πρωί του Σαββάτου ηλεκτροδοτείται το σύνολο του νησιού, σύμφωνα με τη ΔΕΗ- Φέρνουν ακόμα δύο γεννήτριες από την Ρόδo


Πέντε μέρες πέρασαν προκειμένου η διοίκηση της ΔΕΗ να βάλει ξανά σε λειτουργία τις γεννήτριες που κάηκαν για να ηλεκτροδοτηθεί και πάλι το 100% του νησιού. 

Όμως τα ερωτήματα προς τους ιθύνοντες παραμένουν με τον κίνδυνο ενός νέου μπλακ-άουτ να είναι ανοιχτός αφού ο διαχειριστής του συστήματος δεν έχει φροντίσει να υπάρχουν εφεδρείες στο νησί κατά την διάρκεια της τουριστικής περιόδου, όπου ο πληθυσμός της Σαντορίνης πενταπλασιάζεται και οι ανάγκες για ηλεκτρική ενέργεια είναι αυξημένες.

Η διακοπή της ηλεκτροδότησης ανέδειξε στη Θήρα ένα ακόμα πρόβλημα, αυτό της παροχής νερού αφού χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα δεν μπορούν να λειτουργήσουν οι μονάδες αφαλάτωσης, με αποτέλεσμα να σημειώνονται μεγάλες διακοπές στην ομαλή υδροδότηση ξενοδοχειακών μονάδων, κατοικιών και επιχειρήσεων εστίασης στο νησί.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την ΔΕΗ η παροχή ρεύματος από τις πρώτες πρωινές ώρες βρίσκεται στο 100% σε όλο το νησί αλλά παραμένει άγνωστο εάν τις ώρες αιχμής, δηλαδή απογευματινές και βραδινές ώρες, θα αντέξει το σύστημα και δεν θα καταρρεύσει.

Για τον λόγο αυτό καταφθάνουν σήμερα από την Ρόδο δύο ειδικές μηχανές προκειμένου να στηριχθεί επιπλέον το σύστημα παροχής ηλεκτροδότησης και να αποκατασταθεί πλήρως η ζημιά, χωρίς να ξανά χρειαστεί να διακοπή το ρεύμα στο όμορφο νησί.

Σύμφωνα και με ανακοίνωση του Διαχειριστή Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΔΕΔΔΗΕ), η ηλεκτροδότηση της Σαντορίνης βαίνει προς πλήρη ομαλοποίηση, ωστόσο, διευκρινίζεται ότι τα συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ ενδέχεται να προβούν σε έκτακτες περικοπές ηλεκτροδότησης μικρών τμημάτων γραμμών, για περιορισμένη χρονική διάρκεια, εφόσον κριθεί αναγκαίο για την ασφάλεια του Δικτύου.

Ο ΔΕΔΔΗΕ παρακαλεί και πάλι θερμά για τον περιορισμό της κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας στην απολύτως απαραίτητη, ώστε να καταστεί εφικτή η με τον καλύτερο τρόπο κατανομή της διαθέσιμης ισχύος.

«Το σύνολο των εργαζομένων του ΔΕΔΔΗΕ καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την καλύτερη εξυπηρέτηση των καταναλωτών», καταλήγει η ανακοίνωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ΕΛΕΥΘΕΡΑ τη γνώμη σας! Το σχόλιο θα δημοσιευτεί αρκει να μην έχει υβριστικούς χαρακτηρισμούς και να μην θίγει πρόσωπα. Διαφημιστικά σχόλια και σχόλια με link ΔΕΝ δημοσιεύονται

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...