Δευτέρα, 19 Αυγούστου 2013

"Θερίζει" η μαύρη εργασία στην Κάλυμνο

Στο στόχαστρο του υπουργείου Εργασίας μπήκε και η Κάλυμνος. Κλιμάκιο ελεγκτών του ΙΚΑ μετέβη στο νησί μετά από εντολή του υπουργού Εργασίας Γιάννη Βρούτση, πραγματοποιώντας μια κινηματογραφική επιχείρηση.

Σύμφωνα με τον ALPHA, οι ελεγκτές πήγαν με αεροπλάνο στην Κω, εκεί μυστικά συνάντησαν τον αστυνομικό διευθυντή του νησιού, ενοικίασαν αυτοκίνητο  και πήραν αστυνομικούς από το νησί για να τους συνοδεύσουν. Στη συνέχεια, μετέβησαν στην Κάλυμνο με πλοίο χωρίς να το γνωρίζει κανείς και φτάνοντας -πριν καν καταλύσουν σε ξενοδοχείο-ξεκίνησαν στις 11 το βράδυ τους ελέγχους.

Κατά τη διάρκεια των ελέγχων που κράτησαν μέχρι τις 2.30 τα ξημερώματα, έλεγξαν δέκα επιχειρήσεις, βρίσκοντας σε όλες ασφαλιστικές παραβάσεις, καθώς οι μισοί από τους εργαζόμενους ήταν ανασφάλιστοι.

Την ίδια στιγμή αύριο ο Γιάννης Βρούτσης θα ανακοινώσει το νέο τρόπο υπολογισμό των προστίμων για παραβάσεις της εργατικής νομοθεσίας. Τα πρόστιμα για την αδήλωτη εργασία γίνονται πιο αυστηρά και θα βεβαιώνονται επιτοπίως.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ΕΛΕΥΘΕΡΑ τη γνώμη σας! Το σχόλιο θα δημοσιευτεί αρκει να μην έχει υβριστικούς χαρακτηρισμούς και να μην θίγει πρόσωπα. Διαφημιστικά σχόλια και σχόλια με link ΔΕΝ δημοσιεύονται

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...