Πέμπτη, 15 Αυγούστου 2013

Και νέο μπλακ άουτ βυθίζει στο σκοτάδι όλη τη Σαντορίνη

- Στο σκοτάδι βυθίστηκε λίγο πριν τις 9 το βράδυ όλο το νησί - Άγνωστο ακόμη εάν σημειώθηκε και νέα έκρηξη στο εργοστάσιο της ΔΕΗ


Νέο σοκ για τους κατοίκους και τους επισκέπτες της Σαντορίνης, ανήμερα του Δεκαπενταύγουστου. Λίγο πριν τις 9 το βράδυ, το νησί βυθίστηκε και πάλι στο σκοτάδι.

Την είδηση επιβεβαίωσε στο protothema.gr ο δημοσιογράφος Παναγιώτης Μυτιληναίος, από τα «Νέα της Σαντορίνης», σημειώνοντας ότι έχει γίνει μπλακ άουτ σε όλο το νησί.

Μέχρι στιγμής παραμένει άγνωστο τι ακριβώς έχει συμβεί και αν πρόκειται για νέα έκρηξη στο εργοστάσιο της ΔΕΗ στο Μονόλιθο.

Τρία 24ωρα χωρίς ρεύμα

Τρεις μέρες έχουν περάσει από την πυρκαγιά στο εργοστάσιο παραγωγής ρεύματος στο Μονολίθι. Τρεις μέρες έχουν περάσει με τα διεθνή μέσα να «πυροβολούν» την Ελλάδα για την εικόνα που παρουσιάζει ένας από τους μεγαλύτερους τουριστικούς προορισμούς. Τρεις ημέρες καταστηματάρχες και έμποροι βλέπουν να γκρεμίζεται ό,τι πέτυχαν όλο το προηγούμενο διάστημα. Τρεις μέρες και ακόμα το ρεύμα δεν έχει επιστρέψει πλήρως.

Και όμως ακόμα τα πάντα στη ΔΕΗ βρίσκονται στη θέση τους παρά τις πληροφορίες ότι στην κυβέρνηση υπάρχει οργή για την εικόνα που παρουσιάζεται εν μέσω της κορύφωσης της τουριστικής περιόδου.

Στην ερώτηση, μάλιστα, γιατί δεν είχαν προβλεφθεί εφεδρείες σε ένα από τα νησιά που συγκεντρώνουν τη μεγαλύτερη τουριστική κίνηση, η ΔΕΗ απαντά ότι πρόκειται για ατυχία καθώς, όπως λένε χαρακτηριστικά, όσα MW και να είχαμε στο νησί, μετά την πυρκαγιά που εκδηλώθηκε θα είχαμε πάλι πρόβλημα.

Όπως εξήγησε μιλώντας στην τηλεόραση του MEGA ο διευθυντής επικοινωνίας της ΔΕΗ, Κίμων Στεργιώτης, το πρόβλημα στην ηλεκτροδότηση δημιουργήθηκε από τυχαίο γεγονός σε μια σύγχρονη μηχανή και δεν είναι θέμα πρόβλεψης. Όσον αφορά την ηλεκτροδότηση του νησιού είπε ότι όσο περνάνε οι ώρες θα αυξάνεται η παραγόμενη ισχύς εκφράζοντας τη βεβαιότητά του ότι μέχρι το βράδυ θα έχει αποκατασταθεί η πλήρης ηλεκτροδότηση του νησιού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ΕΛΕΥΘΕΡΑ τη γνώμη σας! Το σχόλιο θα δημοσιευτεί αρκει να μην έχει υβριστικούς χαρακτηρισμούς και να μην θίγει πρόσωπα. Διαφημιστικά σχόλια και σχόλια με link ΔΕΝ δημοσιεύονται

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...