Σάββατο, 17 Αυγούστου 2013

Μαίνεται ανεξέλεγκτη η φωτιά στη Θάσο

Ανεξέλεγκτη μαίνεται η φωτιά στην Καλλιράχη της Θάσου που ξέσπασε χθες το μεσημέρι και μέχρι στιγμής, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις του δημάρχου Θάσου, Κώστα Χατζηεμμανουήλ, έχει κάψει περισσότερα από πέντε χιλιάδες στρέμματα πευκοδάσους και θαμνωδών εκτάσεων. 

Με το πρώτο φως της ημέρας, πυροσβεστικά αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο, ξεκίνησαν συνεχείς ρίψεις νερού. Συνολικά στην περιοχή επιχειρούν πέντε πυροσβεστικά αεροσκάφη και πολυάριθμη δύναμη πυροσβεστών από ολόκληρη την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Νωρίς σήμερα το πρωί κατέφθασαν στο νησί και νέα εκσκαπτικά μηχανήματα της Υπηρεσίας Πολιτιστικής Προστασίας της Περιφέρειας, μετά τα ερπυστριοφόρα του στρατού που βρίσκονται από χθες το βράδυ στο νησί.

Καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας, οι χερσαίες πυροσβεστικές δυνάμεις, κατέβαλαν τιτάνιο αγώνα ώστε ν’ αποτρέψουν τη φωτιά να θέσει σε κίνδυνο τους δύο οικισμούς Καλλιράχης και Μαριών, ενώ όλες οι προσπάθειες επικεντρώθηκαν στη διάνοιξη αντιπυρικών ζωνών και προσβάσεων, όσο γίνεται πιο κοντά στο πύρινο μέτωπο.

Σε δηλώσεις του στο ΑΠΕ- ΜΠΕ, ο δήμαρχος Θάσου τόνισε ότι η κινητοποίηση ολόκληρου του μηχανισμού, τόσο σε επίπεδο δήμου όσο και Περιφέρειας ΑΜΘ, είναι πολύ μεγάλη. «Η προσπάθεια που γίνεται απ‘ όλους τους εμπλεκόμενους είναι να ελεγχθεί η φωτιά και μέχρι στιγμής δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος για τους οικισμούς». «Ωστόσο», επισήμανε, «είναι λυπηρό ότι η φωτιά κατάστρεψε το μέρος του δάσους που είχε αναδασωθεί μετά τη μεγάλη καταστροφική πυρκαγιά του 1989».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ΕΛΕΥΘΕΡΑ τη γνώμη σας! Το σχόλιο θα δημοσιευτεί αρκει να μην έχει υβριστικούς χαρακτηρισμούς και να μην θίγει πρόσωπα. Διαφημιστικά σχόλια και σχόλια με link ΔΕΝ δημοσιεύονται

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...