Παρασκευή, 23 Αυγούστου 2013

Στη δικαιοσύνη επειδή αρνήθηκαν να βοηθήσουν την αιμοδοσία της Χρυσής Αυγής

Οι εργαζόμενοι επιρρίπτουν σοβαρές ευθύνες για την εξέλιξη της υπόθεσης στην Διοίκηση του Νοσοκομείου


Στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Σάμου παραπέμπονται οι εργαζόμενοι του Νοσοκομείου Σάμου για την αποτροπή της εθελοντικής αιμοδοσίας που είχε διοργανώσει στις 27 Απριλίου η «Χρυσή Αυγή» και η οποία καλούσε τα μέλη της σε πανελλαδική αιμοδοσία «μόνο για Έλληνες».

Απαντώντας ο σύλλογος εργαζομένων του νοσηλευτικού ιδρύματος τονίζει ότι προέβη σε αυτή την ενέργεια καθώς, «έλαβε υπόψη το κάλεσμα της Ομοσπονδίας Εργαζομένων στα δημόσια νοσοκομεία και του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, που ζητούσαν από το υπουργείο Υγείας, το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας, τη Διοίκηση του Νοσοκομείου Σάμου, τους επιστημονικούς φορείς και όλους τους φορείς του νησιού να αρνηθούν να συνεργαστούν και να ακυρώσουν την προγραμματισμένη αιμοδοσία της ναζιστικής ρατσιστικής Χρυσής Αυγής».

Οι εργαζόμενοι επιρρίπτουν σοβαρές ευθύνες για την εξέλιξη της υπόθεσης στην Διοίκηση του Νοσοκομείου αλλά και στις διωκτικές αρχές της Σάμου που, «αντί να κινηθούν ενάντια σε όσους οργανώνουν ρατσιστικές φιέστες, δήθεν εθελοντικές αιμοδοσίες "μόνο για Έλληνες" κινούν διαδικασίες ποινικών διώξεων εναντίον εκείνων που υπερασπίστηκαν τον πραγματικό χαραχτήρα της εθελοντικής αιμοδοσίας» αναφέρουν χαρακτηριστικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ΕΛΕΥΘΕΡΑ τη γνώμη σας! Το σχόλιο θα δημοσιευτεί αρκει να μην έχει υβριστικούς χαρακτηρισμούς και να μην θίγει πρόσωπα. Διαφημιστικά σχόλια και σχόλια με link ΔΕΝ δημοσιεύονται

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...