Παρασκευή, 4 Ιανουαρίου 2013

Δρόμος-“καρμανιόλα” η Ρόδου-Λίνδου


Στα δεκατέσσερα σημεία του οδικού δικτύου με την μεγαλύτερη συχνότητα σοβαρών τροχαίων ατυχημάτων, συγκαταλέγεται η οδός Ρόδου-Λίνδου, πράγμα που επιβεβαιώνει τις εκτιμήσεις ότι υπάρχει θέμα οδικής ασφάλειας στο νησί μας.

Τα στοιχεία αφορούν τον περασμένο χρόνο, και σύμφωνα με αυτά, το επικίνδυνο οδικό σημείο είναι από το 4ο χιλιόμετρο της Ρόδου-Λίνδου έως το 20ό χιλιόμετρο!

Στην ουσία μάλιστα ο δρόμος Ρόδου-Λίνδου είναι η πλέον επικίνδυνη «καρμανιόλα» της Ελλάδας, γεγονός που θα πρέπει να προβληματίσει άμεσα τους τοπικούς παράγοντες οι οποίοι θα πρέπει να παρέμβουν άμεσα για να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα που υπάρχουν.

Εντυπωσιακό είναι άλλωστε το γεγονός ότι τα περισσότερα άλλα επικίνδυνα σημεία του οδικού δικτύου βρίσκονται στις εθνικές οδούς πράγμα που δείχνει το μέγεθος του προβλήματος στην Ρόδου-Λίνδου.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Ελληνικής Αστυνομίας το 2012 είχαμε 24 θανατηφόρα δυστυχήματα στο νησί της Ρόδου, εκ των οποίων τα 12 εξ αυτών σημειώθηκαν στην Ρόδου-Λίνδου (από το 4ο έως το 20ό χιλιόμετρο).

Πρόκειται για τραγικό απολογισμό που καθιστά επιβεβλημένη την επέμβαση των τοπικών υπηρεσιών και παραγόντων.

Πολλές φορές άλλωστε έχει επισημανθεί ότι η Ρόδος υστερεί στο θέμα της οδικής ασφάλειας και ότι θα πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη βαρύτητα στο ζήτημα αυτό, για να υπάρχουν τόσα θέματα κάθε χρόνο.

Τα στοιχεία της Αστυνομίας αποδεικνύουν πράγματι το μέγεθος του προβλήματος.
Είναι αξιοσημείωτο μάλιστα, ότι το συγκεκριμένο κομμάτι του οδικού δικτύου έχει την νησίδα «τζέρσεϊ» στην μέση, χωρίς την οποία τα αποτελέσματα θα ήταν ακόμα χειρότερα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ΕΛΕΥΘΕΡΑ τη γνώμη σας! Το σχόλιο θα δημοσιευτεί αρκει να μην έχει υβριστικούς χαρακτηρισμούς και να μην θίγει πρόσωπα. Διαφημιστικά σχόλια και σχόλια με link ΔΕΝ δημοσιεύονται

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...