Τετάρτη, 9 Ιανουαρίου 2013

Πρόσκρουση του πλοίου «Μυτιλήνη» στον Άγιο Κήρυκο

Αναστάτωση προκλήθηκε το βράδυ της Τρίτης όταν κατά τη προσπάθεια πρόσδεσης στο λιμάνι του Αγίου Κήρυκου το πλοίο «Μυτιλήνη» λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών (στη περιοχή έπνεαν άνεμοι 7 και τοπικά 8 μποφόρ) προσέκρουσε στη νοτιοδυτική προβλήτα. Το αποτέλεσμα ήταν να προκληθούν ζημιές στο πρυμναίο μέρος του πλοίου.

Το πλοίο, το οποίο εκτελούσε προγραμματισμένο δρομολόγιο από Βαθύ για Καρλόβασι, Φούρνους, Άγιο Κήρυκο, Εύδηλο, Σύρο, Πειραιά, προσέδεσε στο λιμάνι του Αγίου Κήρυκου και ξεκίνησε η αποβίβαση επιβατών και οχημάτων.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Λιμενικού «μετά από έλεγχο που διενεργήθηκε στο σημείο πρόσκρουσης ο πλοίαρχος δήλωσε στη Λιμενική Αρχή ότι εσωτερικά του πλοίου δεν υπήρχε ζημιά ούτε κίνδυνος εισροής υδάτων».   

Μετά από αυτά ο Λιμενικός Σταθμός Αγίου Κήρυκου αποφάσισε να απαγορευθεί ο απόπλους, ωστόσο ο πλοίαρχος δήλωσε ότι λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών για λόγους ασφαλείας δεν ήταν δυνατό να παραμείνει στο λιμάνι και θα συνέχιζε με δική του ευθύνη το δρομολόγιό του με ασφάλεια για το λιμάνι της Σύρου.

Οι επιβάτες πάντως που επρόκειτο να αποβιβαστούν στο λιμάνι του Ευδήλου κατέβηκαν στον Άγιο Κήρυκο και όσοι επρόκειτο να επιβιβαστούν από τον Εύδηλο είχαν ενημερωθεί εγκαίρως με μέριμνα της πλοιοκτήτριας εταιρείας και επιβιβάστηκαν από τον Άγιο Κήρυκο, έστω να μην υπάρξει και ενδιάμεση προσέγγιση.

Τελικά το «Μυτιλήνη» απέπλευσε αργά το βράδυ της Τρίτης με 341 επιβάτες με προορισμό τη Σύρο. Με τον κατάπλου του πλοίου στο λιμάνι της Σύρου το πρωί της Τετάρτης διενεργήθηκε επιθεώρηση από το Τοπικό Κλιμάκιο Επιθεώρησης Πλοίων και απαγορεύτηκε ο απόπλους του μέχρι να προσκομιστεί βεβαιωτικό διατήρησης κλάσης από το Νηογνώμονα που το παρακολουθεί.

Αφού προσκομίστηκε στο Λιμεναρχείο της Σύρου βεβαιωτικό διατήρησης κλάσης από το Νηογνώμονα επετράπη ο απόπλους του για το λιμάνι του Πειραιά και το πλοίο απέπλευσε με 346 επιβάτες, 33 Ι.Χ. αυτοκίνητα, 26 φορτηγά και 13 δίκυκλα.   

Το συγκεκριμένο ταξίδι του «Μυτιλήνη», πάντως, ήταν επεισοδιακό από την αρχή. Το πλοίο είχε ξεκινήσει με μιάμιση ώρα καθυστέρηση το απόγευμα της Τρίτης από το Βαθύ λόγω εμπλοκής των αγκυρών.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ΕΛΕΥΘΕΡΑ τη γνώμη σας! Το σχόλιο θα δημοσιευτεί αρκει να μην έχει υβριστικούς χαρακτηρισμούς και να μην θίγει πρόσωπα. Διαφημιστικά σχόλια και σχόλια με link ΔΕΝ δημοσιεύονται

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...