Τρίτη, 8 Ιανουαρίου 2013

Σεισμός 6 Ρίχτερ μεταξύ Λήμνου και ΤενέδουΜΕΓΑΛΟΣ σεισμός μεταξύ Λήμνου και Τενέδου πριν λίγο. Για 5,9 Ρίχτερ μιλούν τα πρώτα στοιχεία για 6,1 οι Τούρκοι, μια και ο σεισμός έγινε αισθητός στη Κωνσταντινούπολη και στη Σμύρνη.

Αναλυτικά:

- Αισθητός σε πολύ μεγάλη έκταση έγινε ο ισχυρός σεισμός, μεγέθους 5,9 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, που σημειώθηκε στις 16:16 με επίκεντρο την υποθαλάσσια περιοχή 40 χλμ. ανατολικά- νοτιανατολικά της Λήμνου.

Το επίκεντρο εντοπίζεται μεταξύ των νησιών Λήμνου και Τενέδου και σε εστιακό βάθος 29 χιλιομέτρων.

- 6,2 R δίνουν το σεισμό που σημειώθηκε πριν από λίγο οι Τούρκοι και συγκεκριμένα το πανεπιστήμιο Boğaziçi Üniversitesi. Όπως αναφέρει το CNN Turk ο σεισμός έγινε αισθητός στην Κωνσταντινούπολη και την Σμύρνη.

- Στους 5,9 βαθμούς της κλίμακας Ρίχτερ αξιολογεί την σεισμική δόνηση ο σεισμολόγος του Εργαστήριου Γεωφυσικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης Μανώλης Σκορδίλης. Ο σεισμός ήταν επιφανειακός με επίκεντρο 40 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της Λήμνου.
Δήμαρχος Λήμνου:"Είμαστε σε ετοιμότητα"

«Είχε πολύ μεγάλη διάρκεια και προκάλεσε πολύ μεγάλη αναστάτωση» δήλωσε ο Δήμαρχος Λήμνου, Αντώνης Χατζηδιαμαντής, για τον σεισμό που είχε ως επίκεντρο, τη θαλάσσια περιοχή ΝΑ της Λήμνου.

«Οι αρχές έχουν κινητοποιηθεί και προσπαθούμε να τεθούμε σε ετοιμότητα σε περίπτωση που υπάρξει συνέχεια. Ωστόσο μέχρι στιγμής δεν έχουν αναφερθεί ζημιές» τόνισε.

- Αναγνώστης ενημέρωσε ότι η πρωτεύουσα της Λήμνου, η Μύρινα, καθώς και τα γύρω χωριά έχουν μείνει χωρίς ρεύμα. Η διακοπή ρεύματος σημειώθηκε σχεδόν ένα τέταρτο μετά το σεισμό.


Καθησυχαστικός ο διευθυντής του Γεωδυναμικού

Καθησυχαστικός εμφανίστηκε ο διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, Κωνσταντίνος Μακρόπουλος, για τον σεισμό μεγέθους 5,9 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, που σημειώθηκε μεταξύ των νησιών Λήμνου και Τενέδου.

Όπως σημείωσε ο κ. Μακρόπουλος, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, «η συγκεκριμένη περιοχή έχει ιστορικό σεισμών αντίστοιχου μεγέθους».

Πριν από λίγο επανήλθε το ρεύμα στην Μύρινα της Λήμνου, αλλά και στα γύρω χωριά. Η ΔΕΗ, μας ενημέρωσε ότι η διακοπή που σημειώθηκε δεν συσχετίζεται με τον σεισμό που προηγήθηκε.
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ΕΛΕΥΘΕΡΑ τη γνώμη σας! Το σχόλιο θα δημοσιευτεί αρκει να μην έχει υβριστικούς χαρακτηρισμούς και να μην θίγει πρόσωπα. Διαφημιστικά σχόλια και σχόλια με link ΔΕΝ δημοσιεύονται

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...