Πέμπτη, 6 Δεκεμβρίου 2012

Ανέστειλαν την επίσχεση εργασίας οι γιατροί της Λήμνου

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Νοσοκομειακών Ιατρών Λήμνου ενημερώνει ότι, σε συνεννόηση με τους γιατρούς που συμμετείχαν στην επίσχεση εργασίας, αποφασίστηκε από 04-11-2012 η αναστολή της επίσχεσης. Άλλωστε, ήταν μια επίσχεση εργασίας που με μεγάλη ελαστικότητα και γνώμονα την μικρότερη δυνατή ταλαιπωρία των κατοίκων, εξελίσσονταν τους τελευταίους τρεις –περίπου- μήνες στο ΓΝ-ΚΥ Λήμνου.

Μετά την γενικευμένη αντίδραση των κατοίκων του νησιού ενάντια στην υποβάθμιση του νοσοκομείου, η οποία κορυφώθηκε με την παλλημνιακή απεργία στις 30-11-2012 και τη συγκέντρωση εκατοντάδων κατοίκων στο προαύλιο του νοσοκομείου, θεωρούμε ότι ένας κύκλος κινητοποιήσεων έλαβε τέλος.

Τα αιτήματα μας δεν ικανοποιήθηκαν. Ούτε κλαδικά, ούτε τοπικά είμαστε ευχαριστημένοι.

Ως γιατροί βιώνουμε μια βάναυση και άνευ προηγουμένου μείωση των εισοδημάτων μας, που ξεπερνάει αθροιστικά κατά πολύ το 50%. Οι οφειλές των δεδουλευμένων μας δεν έχουν ακόμη τακτοποιηθεί. Τα προβλήματα εφημέρευσης του νοσοκομείου οξύνονται αντί να αμβλύνονται. Οι εργασιακές συνθήκες επιδεινώνονται.

Ως κάτοικοι της Λήμνου, μαζί με όλους τους άλλους κατοίκους, παρακολουθούμε τη συνεχή υποβάθμιση του νησιού.

Πήραμε υποσχέσεις για την αυτοτέλεια του νοσοκομείου. Παραμένουν τα κλαδικά αιτήματα μας, τόσο προς το υπουργείο όσο και προς τη διοίκηση του νοσοκομείου, για τα οποία γινόταν η επίσχεση εργασίας, και από τα οποία κανένα δεν ικανοποιήθηκε.

Στην παρούσα φάση, όμως, κρίνουμε ότι δεν υπάρχει λόγος συνέχισης της επίσχεσης εργασίας. Αναστέλλουμε την επίσχεση. Συνεχίζουμε με άλλες μορφές αγώνα και κινητοποιήσεων.

Δεν εφησυχάζουμε. Δεν αδρανούμε. Αγωνιζόμαστε!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ΕΛΕΥΘΕΡΑ τη γνώμη σας! Το σχόλιο θα δημοσιευτεί αρκει να μην έχει υβριστικούς χαρακτηρισμούς και να μην θίγει πρόσωπα. Διαφημιστικά σχόλια και σχόλια με link ΔΕΝ δημοσιεύονται

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...