Τετάρτη, 5 Δεκεμβρίου 2012

Νοσοκομείου Λήμνου: Όλοι αναγνωρίζουν το «λάθος» και συμφωνούν ότι πρέπει να διορθωθεί.

Η Οργανωτική Επιτροπή Φορέων Λήμνου εκπροσωπήθηκε σε συνάντηση που έγινε στο Υπουργείο Υγείας, για τα προβλήματα που προκύπτουν από τις συγχωνεύσεις των νοσοκομείων, από τριμελή αντιπροσωπεία, στην οποία συμμετείχαν από την Ένωση Νοσοκομειακών Ιατρών Λήμνου ο κ. Πετρουλάκης Δημήτριος, ο κ. Ρουμελιώτης Ανδρέας, μέλος της Οργανωτικής Επιτροπής Φορέων Λήμνου και από την ΟΛΣΥ ο πρόεδρος της κ. Καραγιάννης Αντώνης.

Στην συνάντηση, στην οποία παρευρέθηκαν εκπρόσωποι και εργαζόμενοι και από άλλα νοσοκομεία, το Υπουργείο Υγείας εκπροσώπησε ο Γενικός Γραμματέας κ. Πελοπίδας Καλλίρης .

Την ίδια χρονική στιγμή,  στο νησί, κορυφωνόταν η απεργιακή κινητοποίηση, με πορεία στο νοσοκομείο και συγκέντρωση πλήθους κατοίκων στον προαύλιο χώρο.

Η τριμελής αντιπροσωπεία της Οργανωτικής Επιτροπής Φορέων περιέγραψε με σαφήνεια τα προβλήματα που δημιουργούνται λόγω της συγχώνευσης του νοσοκομείου Λήμνου με το Βοστάνειο Νοσοκομείο Μυτιλήνης. Κατά την επίδοση του ψηφίσματος τονίστηκαν οι γνωστές γεωγραφικές και λειτουργικές ιδιαιτερότητες του νοσοκομείου μας και η ομοφωνία και ομοψυχία του νησιού στο θέμα αυτό.

Επισημαίνεται ότι, μετά την συζήτηση θεμάτων και άλλων νοσοκομείων, ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου υποσχέθηκε, μέχρι τέλους του έτους, την επανεξέταση του γεωγραφικού σχεδιασμού των νοσοκομείων, αναφερόμενος ειδικά στη Λήμνο, γεγονός που καταδεικνύει πόσο σημαντική είναι η κινητοποίηση μας καθώς όλοι πια αναγνωρίζουν το «λάθος» και συμφωνούν ότι πρέπει να διορθωθεί.

Είναι βέβαιο ότι το μήνυμα το έχουν λάβει όλοι όσοι έχουν την ευθύνη και την αρμοδιότητα να πάρουν τις αποφάσεις.

Δεν πανηγυρίζουμε. Δεν εφησυχάζουμε. Έχουμε εισπράξει κατανόηση. Έχουμε πάρει υποσχέσεις. Δεν αρκούν.

Ένας κύκλος κινητοποιήσεων ολοκληρώθηκε με επιτυχία. Το πρόβλημα του νοσοκομείου αναδείχτηκε και η προοπτική λύσης με διοικητική αυτοτέλεια γίνεται όλο και πιο ορατή.

Στο χέρι μας είναι να συνεχίσουμε τον αγώνα μέχρι την οριστική λύση. Να προχωρήσουμε στην διεκδίκηση και των υπολοίπων αιτημάτων, απολύτως στοιχισμένοι στο κοινό διεκδικητικό πλαίσιο του Ψηφίσματος.

Παραφωνίες, παλαιές συνδικαλιστικές πρακτικές, προσωπική προβολή, διχαστικές κινήσεις, δεν έχουν θέση. Ειδικά τώρα που αρχίζουμε να ακουγόμαστε.


Θα συνεχίσουμε. ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ.

Η Λήμνος θέλει να ζήσει… και θα ζήσει

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ΕΛΕΥΘΕΡΑ τη γνώμη σας! Το σχόλιο θα δημοσιευτεί αρκει να μην έχει υβριστικούς χαρακτηρισμούς και να μην θίγει πρόσωπα. Διαφημιστικά σχόλια και σχόλια με link ΔΕΝ δημοσιεύονται

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...