Τετάρτη, 19 Δεκεμβρίου 2012

Ακτοπλοΐα: Συνάντηση φορέων της Σάμου - Επιτρόπου Μεταφορών Σ. Κάλλας

 Χωρίς αποτέλεσμα ήταν η συνάντηση μεταξύ εκπροσώπων φορέων των νησιών του Αιγαίου, με τον Επίτροπο Μεταφορών – Ναυτιλίας, Σ. Κάλλας στις Βρυξέλλες.

 Τα θέματα που έθιξαν οι φορείς ήταν οι τιμές των ακτοπλοΐκών και αεροπορικών εισιτηρίων, ο αριθμός των ακτοπλοΐκών δρομολογίων και τα εργασιακά θέματα των ναυτεργατών. Όπως αναφέρεται μεταξύ άλλων στο σχετικό υπόμνημα: «Η ανεπάρκεια των συγκοινωνιών και τα πανάκριβα ακτοπλοϊκά και αεροπορικά εισιτήρια  δημιουργούν προβλήματα στην οικονομία των νησιών, στα λαϊκά στρώματα που διατηρούν ορισμένες δραστηριότητες (τουρισμός, γεωργία, κτηνοτροφία, αλιεία, μεταποιητικές βιοτεχνίες κ.α.)».

Αντίστοιχα, μεταξύ των αιτημάτων που τέθηκαν στον κ. Κάλλας, ήταν η απρόσκοπτη ακτοπλοΐκή σύνδεση, με ασφαλή πλοία, η μείωση των ναύλων και δωρεάν εισιτήρια για ευπαθείς ομάδες, καθώς και η σύσταση ενιαίου δημόσιου φορέα ακτοπλοϊκών και αεροπορικών συγκοινωνιών.

Από την πλευρά του ο κ. Κάλλας, ανέφερε ότι στις προθέσεις της Ε.Ε. η «απελευθέρωση με ανάπτυξη» των λιμανιών, αεροδρομίων, λεωφορειόδρομων, σιδηροδρόμων σε επιχειρηματικούς ομίλους, καθώς και η χρηματοδότησή τους από το Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο για την περίοδο 2014-2020. Στην ανακοίνωσή τους, οι φορείς της Σάμου, κάνουν γνωστό ότι θα συνεχίσουν τις δράσεις τους για την προώθηση των διεκδικήσεών τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ΕΛΕΥΘΕΡΑ τη γνώμη σας! Το σχόλιο θα δημοσιευτεί αρκει να μην έχει υβριστικούς χαρακτηρισμούς και να μην θίγει πρόσωπα. Διαφημιστικά σχόλια και σχόλια με link ΔΕΝ δημοσιεύονται

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...