Πέμπτη, 20 Δεκεμβρίου 2012

Μηνυτήρια αναφορά Καπερνάρου για τη Χίο


Μηνυτήρια αναφορά, για την μη αποστολή αίτησης προς την Ε.Ε. για την αποζημίωση της Χίου, μετά από τις πυρκαγιές του Αυγούστου, απέστειλε στον Εισαγγελέα ο Βασίλης Καπερνάρος.

Με αφορμή δημοσίευμα της εφημερίδας «ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ», με τίτλο, «ΕΠΟΣ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ: Η Ελλάδα έχασε τις ευρωπαϊκές αποζημιώσεις για τις φωτιές στη Χίο», ο βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων, κάνει λόγο για «ευτελισμό του κρατικού μηχανισμού, ο οποίος παραλείπει, δια των οργάνων του, να προβεί στις οφειλόμενες ενέργειες, ώστε να ενεργοποιηθεί το Ευρωπαϊκό Ταμείο Αλληλεγγύης για τη χρηματοδότηση της πολύπαθης νήσου της Χίου».

«Επειδή είναι απαραίτητη, ιδίως στην παρούσα συγκυρία, η εμπέδωση της εμπιστοσύνης του πολίτη και στις τρεις προβλεπόμενες εκ του Συντάγματός μας λειτουργίες, ήτοι πρωτίστως, την Δικαστική, τη Νομοθετική και την Εκτελεστικήμ, επειδή σύμφωνα με το άρθρο 4 παρ. 1 του Συντάγματος: «Οι Έλληνες είναι ίσοι ενώπιον του νόμου» και επειδή η Δικαιοσύνη αποτελεί σ’ αυτούς τους πραγματικά δύσκολους καιρούς την υπέρτατη προσδοκία και ελπίδα του πολίτη, προκειμένου να διασφαλισθεί το αρραγές των αρμών της κοινωνικής μας συνοχής», ο κ. Καπερνάρος καλεί τον εισαγγελέα να διερευνήσει «αν συντρέχει περίπτωση τέλεσης ποινικών αδικημάτων, αποκαθιστώντας, έτσι, τη νομιμότητα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ΕΛΕΥΘΕΡΑ τη γνώμη σας! Το σχόλιο θα δημοσιευτεί αρκει να μην έχει υβριστικούς χαρακτηρισμούς και να μην θίγει πρόσωπα. Διαφημιστικά σχόλια και σχόλια με link ΔΕΝ δημοσιεύονται

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...