Παρασκευή, 14 Δεκεμβρίου 2012

ΟΤΑ Ν. Λέσβου: Κατάληψη του παλαιού δημαρχείου από τους εργαζόμενους

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Εργαζομένων Ο.Τ.Α. Ν. Λέσβου, μετά την πρακτική του Υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης που απολύει τους εργαζομένους διαγράφοντας τους από τα Μητρώα ενός Ηλεκτρονικού Υπολογιστή και μετά τις εξελίξεις... με τις απολύσεις διαθεσιμότητες συναδέλφων από τον Δήμο Λέσβου και όλους τους Δήμους της χώρας, κατόπιν γενικής συνέλευσης των εργαζομένων και απόφαση της Ομοσπονδίας κορυφώνει από σήμερα 13 Δεκεμβρίου τις αγωνιστικές απεργιακές κινητοποιήσεις με κλείσιμο, καταλήψεις όλων των δημοτικών χώρων του Δήμου Λέσβου.

Σε ανακοίνωση τους οι εργαζόμενοι του ΟΤΑ Ν Λέσβου τονίζουν:

Από το πρωί προχωρήσαμε σε κατάληψη του Παλαιού Δημαρχείου, όπου στεγάζεται και το γραφείο Δημάρχου, ζητώντας την συμπόρευση αιρετών και εργαζομένων.

Οι απεργιακές κινητοποιήσεις συνεχίζονται, και αύριο Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου, όπου οι εργαζόμενοι μετά από γενική τους συνέλευση έχουν αποφασίσει σχετικές δράσεις, αποχή των εργαζομένων στο Δήμο Λέσβου από κάθε εργασία το Σάββατο 15 και την Κυριακή 16 Δεκεμβρίου 2012. Οι κινητοποιήσεις με απεργίες, καταλήψεις θα συνεχιστούν την Δευτέρα 17 και την Τρίτη 18 Δεκεμβρίου, ενώ συμμετέχουμε και στην 24ωρη πανελλαδική απεργία που έχει προκηρύξει την Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου η ΑΔΕΔΥ. Τη Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου στις 11.00 προγραμματίζεται παλλεσβιακή κινητοποίηση όλων των εργαζομένων του Δήμου Λέσβου με συγκέντρωση από το πρωί στο κεντρικό Δημαρχείο Μυτιλήνης (Ελ. Βενιζέλου 13-17) και πορεία προς κυβερνητικά κτίρια. Στο παλλεσβιακό συλλαλητήριο καλούμε όλα τα πρωτοβάθμια σωματεία και τις δευτεροβάθμιες οργανώσεις (ΑΔΕΔΥ Ν. Λέσβου, Παλλεσβιακό Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο) να συμμετάσχουν μαζικά με αίτημα να μην επιτραπούν: οι μαζικές απολύσεις συναδέλφων, η επιτροπεία στους Δήμους, η κατάργηση του Πανεπιστημίου Αιγαίου και γενικότερα η διάλυση όλης της τοπικής κοινωνίας με την κατάργηση όλων των δημόσιων και κοινωνικών υπηρεσιών.

Οι εργαζόμενοι στους Δήμους δηλώνουμε ότι δεν θα τους αφήσουμε να μας ισοπεδώσουν. Θεωρούμε ότι άμεσα ο Δήμος Λέσβου από την Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου μετά την κορύφωση των κινητοποιήσεων των εργαζομένων πρέπει να αποδείξει με πράξη και γενικευμένο κλείσιμο όλων των υπηρεσιών του την στάση του απέναντι στην διάλυση της τοπικής κοινωνίας.

Οι αγωνιστικές μας κινητοποιήσεις, χωρίς να είναι αυτός ο στόχος τους, γνωρίζουμε ότι θα δημιουργήσουν προβλήματα και ταλαιπωρία. Ωστόσο ζητάμε την κατανόησή όλων των δημοτών καθώς αυτά θα είναι προβλήματα πρόσκαιρα, σε σχέση με τα μελλοντικά, μόνιμου χαρακτήρα, που θα προκύψουν από τη συνεχιζόμενη υποβάθμιση και ακύρωση του Δημόσιου και Κοινωνικού χαρακτήρα των παρεχόμενων υπηρεσιών λόγω των νέων μέτρων και την ουσιαστική διάλυση του κοινωνικού κράτους. Τα μέτρα αυτά δεν αφορούν μόνο εμάς. Θα πλήξουν όλο το κοινωνικό σύνολο, γι’ αυτό ο μόνος τρόπος για να σταματήσει η υλοποίησή τους είναι ο ενωτικός αγώνας όλης της κοινωνίας.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗ
Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΛΕΝΕΤΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΛΕΞΙΟΥ
lesvospost.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ΕΛΕΥΘΕΡΑ τη γνώμη σας! Το σχόλιο θα δημοσιευτεί αρκει να μην έχει υβριστικούς χαρακτηρισμούς και να μην θίγει πρόσωπα. Διαφημιστικά σχόλια και σχόλια με link ΔΕΝ δημοσιεύονται

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...