Παρασκευή, 7 Δεκεμβρίου 2012

Μύκονος: Για υπεξαίρεση 6 εκατ. ευρώ κατηγορούνται ο νυν και πρώην δήμαρχος


Κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος για υπεξαίρεση περισσότερων από έξι εκατ. ευρώ από τα ταμεία του δήμου αντιμετωπίζουν ο νυν και ο πρώην δήμαρχος Μυκόνου Αθανάσιος Κουσαθανάς και Χρήστος Βερώνης. 

Σύμφωνα με το με το κατηγορητήριο που συνέταξε η ειδική εφέτης ανακρίτρια που διερευνά την υπόθεση του οικονομικού σκανδάλου στο νησί, που είδε το φως της δημοσιότητας το 2010, έπειτα από καταγγελίες ξενοδόχου οι δύο αιρετοί μαζί με τους δύο αντιδήμαρχους και έξι δημοτικούς υπαλλήλους από το  2002 έως το 2012 υπεξαίρεσαν από τα ταμεία του Δήμου Μυκόνου περισσότερα από έξι εκατ. ευρώ, καλύπτοντας ταυτόχρονα τεράστια φοροδιαφυγή ξενοδοχειακών επιχειρήσεων του νησιού.

Οι δέκα εμπλεκόμενοι αντιμετωπίζουν τα αδικήματα της απιστίας και της υπεξαίρεσης χρημάτων, αλλά και το αδίκημα της έκδοσης ψευδών βεβαιώσεων σε βάρος του Δημοσίου, όλα σε βαθμό κακουργήματος.

Να σημειωθεί ότι η ειδική εφέτης ανακρίτρια, με τη σύμφωνη γνώμη του εισαγγελέα Εφετών, έκρινε προφυλακιστέους τον πρώην ταμία και πρώην προϊστάμενο των Οικονομικών υπηρεσιών του δήμου. Αντιθέτως, οι κύριοι Κουσαθανάς και Βερώνης, αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους, αφού κατέβαλαν 150 χιλιάδες και 80 χιλιάδες ευρώ αντιστοίχως. Το ίδιο συνέβη με τους δύο αντιδημάρχους, το νυν ταμία και το νυν προιστάμενο των οικονομικών υπηρεσιών του Δήμου.

Πηγή: aftodioikisi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ΕΛΕΥΘΕΡΑ τη γνώμη σας! Το σχόλιο θα δημοσιευτεί αρκει να μην έχει υβριστικούς χαρακτηρισμούς και να μην θίγει πρόσωπα. Διαφημιστικά σχόλια και σχόλια με link ΔΕΝ δημοσιεύονται

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...