Πέμπτη, 15 Νοεμβρίου 2012

ΥΠΕΞ: Οι Έλληνες Μουσουλμάνοι σε Ρόδο-Κω και η μειονότητα στη Θράκη δεν συμμερίζονται τις απόψεις του κ. Νταβούτογλου

Σε ανακοίνωσή του, το υπουργείο Εξωτερικών σχολιάζει σχετικά με τις δηλώσεις του Υπουργού Εξωτερικών της Τουρκίας στην Υπουργική Διάσκεψη του ΟΙΔ:
«Το ενδιαφέρον του κ. Νταβούτογλου για τα ανθρώπινα δικαιώματα είναι πολύ όψιμο. Εάν η Τουρκία επεδείκνυε το ίδιο ενδιαφέρον απέναντι στις εκεί εθνικές και θρησκευτικές μειονότητες, οι περισσότερες από τις οποίες έχουν σβήσει, σήμερα η κατάσταση θα ήταν πολύ διαφορετική στην ευαίσθητη γειτονιά μας.
Ευτυχώς που οι Έλληνες Μουσουλμάνοι στη Ρόδο και την Κω και η μουσουλμανική μειονότητα στη Θράκη δεν συμμερίζονται τις απόψεις του κ. Νταβούτογλου. Αυτοί γνωρίζουν ότι η Ελληνική Πολιτεία είναι πρότυπο σεβασμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ζουν αρμονικά με τους Χριστιανούς συμπολίτες τους.

Ρητορικές εντυπωσιασμού και χωρίς ουσία, κάθε άλλο παρά συμβάλλουν στη διαμόρφωση καλού κλίματος και στην οικοδόμηση εμπιστοσύνης.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ΕΛΕΥΘΕΡΑ τη γνώμη σας! Το σχόλιο θα δημοσιευτεί αρκει να μην έχει υβριστικούς χαρακτηρισμούς και να μην θίγει πρόσωπα. Διαφημιστικά σχόλια και σχόλια με link ΔΕΝ δημοσιεύονται

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...