Δευτέρα, 12 Νοεμβρίου 2012

Λίνδος: Ο δημοφιλέστερος προορισμός για γάμους παγκοσμίως!!!

H Λίνδος είναι ο δημοφιλέστερος προορισμός για την τέλεση πολιτικών γάμων. Ζευγάρια από όλες τις χώρες του κόσμου έρχονται στη Ρόδο για να παντρευτούν στο προαύλιο της εκκλησίας του Αγίου Παύλου στο ομώνυμο λιμανάκι, αλλά και σε άλλα εκκλησάκια της Λίνδου, όπως επίσης και στην κεντρική παραλία όπου πρόσφατα δύο νέοι από την Τουρκία ενώθηκαν με τα δεσμά του γάμου! Ήταν ο πρώτος πολιτικός γάμος Τούρκων στη Λίνδο.
Ο Μπαρκίν και η Γκιουλίζ με πολλούς συγγενείς και φίλους από την Σμύρνη, ήρθαν στη Ρόδο και στην παραλία της Λίνδου, με φόντο της Ακρόπολη και το Ναό της Λινδίας Αθηνάς,τέλεσαν τον πολιτικό τους γάμο τον Οκτώβριο, σύμφωνα με τις διαδικασίες που προβλέπει η ελληνική και η τουρκική νομοθεσία, μάλιστα και με την παρουσία εκπροσώπου του τουρκικού προξενείου της Ρόδου, ο οποίος έκανε και τις μεταφράσεις στις δύο γλώσσες.

Στην τελετή ακολουθήθηκαν τα τουρκικά έθιμα και το ζευγάρι των Μουσουλμάνων κάτω από τους ήχους συγκροτήματος κλασικής μουσικής, που τους συνόδευσε από την Τουρκία, έδωσαν όρκους «αιώνιας πίστης και αφοσίωσης» με τις ευχές των γονιών, των παππούδων και των γιαγιάδων τους που ήταν παρόντες εκεί.

Πάνω από 400 πολιτικοί γάμοι έχουν γίνει ως τώρα φέτος στη Λίνδο, κυρίως στο προαύλιο της εκκλησίας του Αγίου Παύλου. «Τα περισσότερα ζευγάρια είναι από τη Βρετανία, αλλά τα τελευταία χρόνια έχουμε και πολλά ζευγάρια από τη Ρωσία», λέει η υπεύθυνη για τους γάμους από τον δήμο Λίνδου Δήμητρα Αντωνίου.

Κατεβαίνουν με αλεξίπτωτο θαλάσσης στην παραλία που είναι το σημείο της τελετής, να χρησιμοποιούν ταχύπλοα σκάφη, βάρκες ή γαϊδουράκια για να φτάσουν μέχρι την εκκλησία κ.α.

Τα περισσότερα ζευγάρια είναι θρησκευόμενα (ιδίως οι Ρώσοι) και προτιμούν το εκκλησάκι στην παραλία της Λίνδου που χτίστηκε στο σημείο απ’ όπου πέρασε το 52 μ.Χ. ο Απόστολος Παύλος στην τρίτη αποστολική περιοδεία του.

Οι πολιτικοί γάμοι στο προαύλιο της εκκλησίας του Αγίου Παύλου ξεκίνησαν πριν από δέκα χρόνια και υπολογίζεται ότι μέχρι στιγμής έχουν ξεπεράσει τις 5.000 και όπως τονίζει η κ. Αντωνίου «από τώρα υπάρχουν αιτήσεις από το εξωτερικό για γάμους το επόμενο καλοκαίρι και η ζήτηση είναι πολύ μεγάλη για τη Λίνδο, παρά το γεγονός ότι και άλλα νησιά της Δωδεκανήσου, όπως η Σύμη συγκεντρώνουν επίσης το ενδιαφέρον πολλών μελλόνυμφων από διάφορες χώρες!…»Πηγή: enikolopoulou.gr
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ΕΛΕΥΘΕΡΑ τη γνώμη σας! Το σχόλιο θα δημοσιευτεί αρκει να μην έχει υβριστικούς χαρακτηρισμούς και να μην θίγει πρόσωπα. Διαφημιστικά σχόλια και σχόλια με link ΔΕΝ δημοσιεύονται

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...