Παρασκευή, 23 Νοεμβρίου 2012

Το πανεπιστήμιο Αιγαίου απειλείται! 37 εργαζόμενοι στο δρόμο!

Ο πρόσφατος ψηφισθείς νόμος 4093/2012 αποτελεί συνέχεια στα πολλαπλά πλήγματα που δέχεται η Τριτοβάθμια Εκπαίδευση τα τελευταία χρόνια 

Το πολυνομοσχέδιο οδηγεί άμεσα σε απόλυση ενός σημαντικού αριθμού εργαζομένων στις διοικητικές υπηρεσίες του Πανεπιστημίου Αιγαίου.

Ταυτόχρονα έχει να αντιμετωπίσει και το επικείμενο σχέδιο ΑΘΗΝΑ που θέτει άμεσα σε κίνδυνο τη συρρίκνωση ή και κατάργηση Ακαδημαϊκών Τμημάτων σε όλο το Πανεπιστήμιο Αιγαίου, όπως επίσης σε όλα τα Πανεπιστήμια της χώρας.

Σκοπός μας είναι η αποτροπή της οποιασδήποτε απόλυσης προσωπικού από τις ήδη υπο-στελεχωμένες υπηρεσίες του Ιδρύματος. Οι αναγγελθείσες απολύσεις είναι όχι μόνο άδικες και ανήθικες αλλά στερούνται και οποιουδήποτε σχεδιασμού και προγραμματισμού, θέτοντας σε κίνδυνο την εξασφάλιση της λειτουργίας του Πανεπιστημίου και ανατρέποντας προγραμματισμούς «ζωής» των συναδέλφων υπαλλήλων ΙΔΑΧ και των οικογενειών τους.

Ο αγώνας που γίνεται αυτή τη στιγμή από τους εργαζομένους στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου δεν αφορά απλώς σε κάποιες κατηγορίες εργαζομένων στο δημόσιο τομέα αλλά στο σύνολο των εργαζομένων που βρίσκονται αντιμέτωποι με τη δαμόκλειο σπάθη των απολύσεων αλλά και τη σύνθλιψη εργασιακών δικαιωμάτων και κατακτήσεων τα οποία έχουν κερδηθεί έπειτα από δεκαετίες αγώνων, χωρίς κανενός είδους σχεδιασμό, μελέτη και θέση συγκεκριμένων κριτηρίων.

Είμαστε βέβαιοι ότι εάν ετίθεντο τέτοιου είδους κριτήρια, το Πανεπιστήμιο Αιγαίου δεν θα αντιμετώπιζε κανενός είδους αποδόμηση της διοικητικής στελέχωσής του.

Ο Σύλλογος Διοικητικών του Πανεπιστημίου Αιγαίου για να αποτρέψει αυτά τα βάρβαρα μέτρα, βρίσκεται από την Τρίτη 13 Νοεμβρίου μέχρι και τη Δευτέρα 26 Νοεμβρίου σε κατάληψη των κτιρίων διοίκησης για να μπλοκάρουμε τα νέα μέτρα και μην δοθούν στοιχεία . Έχουμε την συμπαράσταση όλων των συλλογικοτήτων του Πανεπιστημίου Αιγαίου (Σύλλογοι: διδασκόντων, φοιτητών, ΕΤΕΠ, ΕΕΔΙΠ και συμβασιούχων εργαζoμένων).

Σήμερα, περισσότερο από ποτέ, θα πρέπει να μεριμνήσουμε συλλογικά στην κατεύθυνση της αλληλεγγύης μεταξύ των μελών της πανεπιστημιακής κοινότητας και όλων εργαζομένων στο δημόσιο τομέα για την υπεράσπιση του αγαθού της δημόσιας παιδείας.

ΝΑ ΜΗΝ ΑΠΟΛΥΘΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ!
ΜΠΛΟΚΑΡΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ ΤΑ ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ!
ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΟΥ ΕΞΑΘΛΙΩΝΕΙ ΜΙΑ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ!

ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΤΗΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΗΣ ΜΟΝΑΔΑΣ ΣΑΜΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ΕΛΕΥΘΕΡΑ τη γνώμη σας! Το σχόλιο θα δημοσιευτεί αρκει να μην έχει υβριστικούς χαρακτηρισμούς και να μην θίγει πρόσωπα. Διαφημιστικά σχόλια και σχόλια με link ΔΕΝ δημοσιεύονται

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...